Enda en post om skolen

Har du fulgt bloggen min en stund har du nok oppdaget at jeg er opptatt av skolen. Det at programmering må læres tidlig, at vi trenger kunnskap inn i det offentlige Norge og videre. Jeg har også passet på å blant annet få frem at en del skoler faktisk nå tar tak i fagområdet. Til min store glede har nå selv Erna (statsministeren) gått offentlig ut og kommet med lovnader. Alle skoler skal ha kunnskap om programmering i form av lærekrefter. Dette kan bli en spennende reise for hele fagmiljøet.

Bilderesultat for programmerer

Personlig ser jeg kun en hake ved dette, det vil ta tid å få på plass. Skolen må ha tid og ressurser til å få dette på plass. Det må utformes læreplaner, også ned i barneskolen. Hvem skal utdanne lærerne, og kan det her være en åpning for andre yrkesgrupper inn i skolen? Mange spørsmål til en meget positiv utvikling… Jeg er optimist, selv om dette kanskje ikke er på plass med det første. Tenk om vi en gang i fremtiden har like enkel tilgang til en programmerer, som en har til for eksempel  

mekonomen.no

(Visited 33 times, 1 visits today)