Programmering i actionscript 3.0

Programmering i actionscript 3.0 er enklere å lære seg enn du tror!

Hva er actionscript 3.0? Det er et programmeringsspråk som først og fremst brukes i forbindelse med Adobe Flash Player. Språket baserer seg på ECMAScript. Andre programmeringsspråk som baserer seg på dette skript-programmeringsspråket er JScript og den mer kjente Java Script. Programmering i actionscript 3.0 bidrar til å gjøre dine sider mer levende og spennende. Objekter tildeles ulike egenskaper og funksjoner, og du kan f.eks. få en tekst til å hoppe tilfeldig fram og tilbake innenfor et gitt felt. Jeg husker da jeg for mange år siden lærte meg webdesign, så var actionscript et veldig nytt språk. Den gang lekte vi oss med ulike koder, og vi lagde et spill med en ball som spratt tilfeldig frem og tilbake innenfor den rammen jeg hadde satt. Det var nok begynnelsen til min fascinasjon for programmering. Hele erfaringen med at jeg ved hjelp av noen enkle koder kunne skape en hel scene med en ball som spratt tilfeldig fram og tilbake, det var alt som skulle til for å selge meg. Har du lyst å lære deg om programmering i actionscript 3.0, så er det ikke så vanskelig som du tror. Når du har lært deg noen grunnprinsipper, så kan du kreere de mest fantastiske funksjonene. Det er bare din egen fantasi som setter grenser!

(Visited 112 times, 1 visits today)